NYBYGE | 9 mar 2018

Caverion installerar när Stadsarkivet bygger ut

Stockholms stad tillsammans med Fastighetskontoret och Stadsarkivet planerar just nu för öppningen av ett publikt nytt arkiv som en del av Stadsarkivet. Caverions uppdrag väntas pågå till december 2018 och beställare är BTH Bygg. De nya lokalerna inryms i ett nybyggt bostadshus samt i ett bergrum på Liljeholmskajen.

– I och med de speciella förutsättningar som gäller för platsen, bland annat ett bergrum, så behövde vi hitta en leverantör som verkligen är engagerad i att lösa uppgiften. Montaget ska exempelvis inte påverka den duk som finns på väggen för att motverka fukt. Vi sökte en aktör som både har erfarenhet av stora projekt och av att diskutera lösningar på ett snabbt och proffsigt sätt, säger Tommy Kullbrandt, inköpare, BTH-bygg.

Arkivet, som ska fokusera på Stockholms bebyggelseutveckling, kommer att inrymma hör- och läsesalar tillsammans med smarta digitala lösningar. Invigningen är planerad till 2018/2019. 

Källa: Caverion

Publicerad 9 mars 2018

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.