VÄXER | 28 jan 2022

Caverion förvärvar Frödéns Ventilation AB i Sverige

Caverion förvärvar Frödéns Ventilation AB i Sverige

Caverion har tecknat avtal om att förvärva Frödéns ventilation AB. Förvärvet utökar Caverions ventilationsverksamhet i Sverige. På en växande ventilationsmarknad erbjuder Frödéns service och underhåll, energiinspektioner, energioptimering och mindre ventilationsprojekt i huvudsak i, och i närheten av, Jönköping.

Frödéns grundades 1969 och omfattar 12 medarbetare. De två ägarna har inför sin pension beslutat sälja verksamheten. Frödéns omsatte 2020 cirka tre miljoner EUR. Avtalspartnerna har kommit överens om att inte uppge köpeskillingen.

– Detta blir ett mycket intressant nästa steg för Frödéns. Vi har under åren haft en stark och spännande resa som vi nu ser fram emot att fortsätta som en del av Caverion. Caverions position på marknaden, tydliga hållbarhetsambitioner samt breda utbud kommer ytterligare stärka vår utveckling och innebära stora möjligheter, säger Fredrik Bergqvist, vd, Frödéns ventilation.

”Frödéns är ett väl etablerat, starkt bolag i Jönköpingsområdet. Förvärvet stärker vår marknadsposition inom ventilationstjänster i regionen. Vi ser stor efterfrågan inom ventilationsområdet och välkomnar 12 nya experter till vårt team. Vi ser också stora möjligheter att stötta Frödéns kunder ytterligare via våra övriga tekniska discipliner och vår analytiska kompetens, exempelvis genom att addera Caverion Smart View för att analysera och övervaka fastigheter,” säger Uno Lundberg, vd, Caverion Sverige AB.

Källa: Caverion

Publicerad 28 januari 2022

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.