Ägarbyte | 21 dec 2023

VVS-uthyrare byter ägare

Caverions uthyrningsverksamhet för VVS- och industriprojekt har avyttrats och övergick den 16 december till nya ägaren C. Persson Hyrmaskiner AB.

VVS-uthyrare byter ägare
Persson Hyrmaskiner är ny ägare av CalVan, en uthyrare av verktyg till VVS-branschen. Bild: Persson Hyrmaskiner

– Vi är glada över att se en kompetent köpare ta över CalVan, som genom åren bidragit till Caverion via bland annat säkerhetstänk och cirkulära lösningar. Vårt mål med affären är att fullt ut fokusera på vår kärnverksamhet inom projekt, service och Facility Management via våra basdiscipliner, smarta lösningar samt rådgivande tjänster, säger Uno Lundberg, vd, Caverion Sverige.

CalVan är en av Sveriges största uthyrare och återförsäljare av verktyg och maskiner till industriprojekt, VVS-entreprenader och servicearbeten. Verksamheten kommer fortsätta drivas som ett eget bolag och ingå i WMPH-koncernen.

– Förvärvet av CalVan kommer att skapa fina synergier för Persson Hyrmaskiner i synnerhet och för rentalbranschen i allmänhet. Tillsammans är vi starkare, säger Anders Nilsson och Joakim Dahlgren, ägare av Persson Hyrmaskiner AB.

Persson Hyrmaskiner är ett företag inom maskinuthyrningsbranschen inom bygg, anläggning och industri som startades i nuvarande form i Stenungsund 1992. Idag består bolaget av depåer på sex orter i Västsverige. Med Persson Herok Projekt AB har Persson hyrmaskiner också två mobila depåer i Västerås och Eskilstuna samt tillsammans med Herok en depå i Jönköping. Maskinparken består av allt från minsta handmaskin och bodar till grävmaskiner och teleskoplastare.

Källa: Persson Hyrmaskiner

Publicerad 21 december 2023

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.