Byggstart | 15 jan

Byggstart för lägenhetsprojekt med tuffa krav på låg energiförbrukning

OBOS byggstartar 60 lägenheter i Täby. Husen ska både leva upp till tuffa krav på låg energiförbrukning och ge en sund inomhusmiljö.

Byggstart för lägenhetsprojekt med tuffa krav på låg energiförbrukning
Bostäderna i Täby blir Svanenmärkta, från välplanerade ettor till större sexrummare. Inflyttning kommer att kunna ske hösten 2025. Bild: OBOS

Kvarteret är en del av ett större utvecklingsområde nära Roslagsbanan. Fokus i den nya stadsdelen är hållbarhet, gröna mötesplatser och blandad bebyggelse. Lägenheterna erbjuds i varierande storlekar med balkong, uteplats eller terrass.

– För OBOS är det prioriterat att satsa på bostäder till medlemmar i alla konjunkturer. Många oroar sig för att bostadspriserna kommer att öka mycket när det förväntas starta så få projekt under de närmaste åren. Detta är vårt sätt att motverka det och samtidigt bidra till att behålla kompetensen i branschen. Jag är mycket glad över att byggstarta Brf Roslagsporten, som kommer resultera i attraktiva bostäder i ett av Täbys bästa kollektivtrafiklägen, säger Sofia Ljungdahl, vd, OBOS Nya Hem.

Brf Roslagsporten har ett stort fokus på hållbarhet, i linje med Täby kommuns hållbarhetsprogram. Hela projektet Svanenmärks, vilket innebär ett helhetsgrepp på byggprocessens alla ingående material och på husets energibehov. Huset ska både leva upp till tuffa krav på låg energiförbrukning och ge en sund inomhusmiljö. Samtliga byggnader får solpaneler och sedum, som minskar avrinningen och bidrar till grönytor, på taken. En del av bostäderna blir extra flexibla.

Onsdagen den 21 februari tas det första spadtaget.

Källa: OBOS

Publicerad 15 januari 2024

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.