BOSTADSENTREPRENAD | 14 apr 2020

Brion tar multidisciplinärt uppdrag åt Skanska

Brion rör och Brion ventilation kommer utföra vvs entreprenaderna åt Skanska på projektet Ekebäckshöjd i Göteborg.
Projektet har en ordervolym på totalt 58 miljoner, 22,4 miljoner på ventilation och 35,6 miljoner på rör. Totalt kommer det att byggas 361 lägenheter, såväl bostadsrätter som hyresrätter, och husen kommer även att inrymma förskola och affärslokaler. Projektet omfattar 38 000 kvadratmeter och husen blir mellan sex och elva våningar höga. Projektet har en omedelbar projekteringsstart och beräknad byggstart under Q2 2020. Inflyttningar kommer ske under våren 2023.
– Vi fortsätter att ta multidisciplinära uppdrag tillsammans, rör och ventilation. Brion har hittat ett bra sätt att jobba med stora multidisciplinära uppdrag i allt från kalkylstadiet till utförandet och det tror vi att våra beställare märker. Ekebäckshöjd åt Skanska är ett särskilt intressant projekt med både bostäder och kommersiella fastigheter i samma entreprenad. Att vi dessutom klev över 500 miljonersvallen i orderstock känns ju extra roligt, säger Lennart Karlsson och Niclas Engström på Brion.
– Vi har valt Brion på både rör och ventilation i detta projekt, för att vi tror att dom tillsammans kan bidra till projektet på bästa sätt. Brion har under hela anbudsfasen varit lyhörda för vad vi vill ha och vi hoppas det speglar av sig på utförandet av entreprenaden, säger Mats Korvi på Skanska.
Byggstart är planerad till det andra kvartalet 2020 och projektet ska vara färdigt under våren 2023.
 
 
 
Publicerad 14 april 2020

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.