Förvärv | 1 jun

Bravida växer inom industrirör

Bravida har förvärvat Bäckmans Rör AB och stärker därmed sin position inom service och installation inom industrirör i mellersta Sverige. Bolaget omsätter 52 miljoner kronor och har 26 anställda.

Bravida växer inom industrirör
Johan Holmberg, regionchef för region Närke, Östergötland och Gotland på Bravida och Robert Bäckman, vd, Bäckmans rör skakar hand på förvärvet. Foto: Bravida

Bäckmans Rör AB som grundades år 1978 är verksamma inom service och installation inom industrirör. De har sitt kontor i Karlskoga och verkar främst i mellersta Sverige, men utför uppdrag i hela landet. Kundbasen är bland annat bolag inom läkemedelsindustrin och vattenverk.

– Jag är väldigt glad över att välkomna in Bäckmans Rör i Bravida. Förvärvet går helt i linje med Bravidas strategi och vi får nu möjlighet att bryta ny mark i hela regionen. De har en stark relation med läkemedelsindustrin i Karlskoga, vilket stärker helhetserbjudandet till våra kunder, kommenterar Johan Holmberg, regionchef för region Närke, Östergötland och Gotland på Bravida.

Robert Bäckman, vd för Bäckmans Rör AB kommer att fortsätta ingå i verksamheten. Han kommenterar:

– Bravida är en bra och seriös arbetsgivare som vill satsa på industrin. Det känns mycket bra att vi nu tillsammans med Bravida kommer kunna ta oss an större projekt och öka servicegraden mot våra kunder och samarbetspartners.

Bravida tillträder som ägare idag den 1 juni 2023

Källa: Bravida

Publicerad 1 juni 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.