Bravida gör alla installationer i multisportanläggning

Bravida gör alla installationer i Göteborgs nya multisportanläggning Änglagården.


Bravida har fått totalentreprenaden för ett av Göteborg mest uppmärksammade byggprojekt just nu.
 
Entreprenaden omfattar alla installationer inom el, vs, ventilation, styr, sprinkler, hiss och kyla i den unika anläggningen som bland annat innehåller fotbollsplan och skidanläggning. Ordervärde är ca 100 miljoner kr.

Änglagården blir Göteborgs nya idrottsutbildningscenter och består bland annat av ett gymnasium med tillhörande elevhem, en fullstor fotbollsplan inomhus, två handbollsplaner, kök, restaurang, lounge, läktare och vip-loger, gym, rehabiliteringscenter, butiker samt en inomhusanläggning för skidåkning. De många olika anläggningarna ställer höga krav på installatören både vad gäller den avancerade tekniken och omfattningen.

– Det här projektet kräver goda tekniska lösningar som tar vara på de många synergier som finns mellan olika installationer inom el, vs och ventilation. Att få en enda leverantör som kan hantera allt detta är en mycket viktig parameter i valet av installatör. Det känns tryggt och säkert med ett stort och starkt bolag som Bravida som installatör och det har fungerat väldigt bra och över förväntan hittills i planeringsfasen, säger Ola Serneke, VD på SEFA Byggnads AB, som är huvudentreprenör för Änglagården.

Markanläggningsarbetet har just dragit igång och installationerna kommer att påbörjas i höst. SEFA och Bravida har stöttat varandra genom hela planeringsprocessen i ren partneringanda.

Källa: Bravida

Publicerad 8 juni 2012

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.