MALMÖKÖP | 22 mar 2021

Bravida förvärvar IEAB

Bravida förvärvar IEAB och tar genom förvärvet en starkare position inom ventilationssegmentet i Malmö. Bolaget omsätter idag omkring 75 MSEK och har 23 anställda.

IEAB grundades 2013 och är specialicerade på energi- och kostnadseffektiva ventilationslösningar inom tekniskt komplicerade projekt. Företagets huvudsakliga kunder är främst byggföretag men arbeten sker även direkt mot slutkund.

–    IEAB är ett spännande och mycket välskött företag som vi är glada att nu välkomna till Bravida. Förvärvet kommer att stärka vår position inom ventilation i regionen och vi ser positivt på de framtida möjligheterna kommenterar Mattias Norlander, regionchef Bravida region Malmö.

Hamid Karimi äger idag bolaget tillsammans med Alen Idrizi och båda kommer att följa med till Bravida. Hamid fortsätter i rollen som avdelningschef, han kommenterar försäljningen:

–   Bravida var det självklara valet när vi såg oss runt för möjligheter att växa, fortsätta utvecklas och ta oss an mer komplexa projekt. Tack vare engagerad personal och bra kunder har IEAB gjort en fantastisk resa sedan starten för nio år sedan. En resa vi nu ser fram emot att fortsätta tillsammans med Bravida. 

IEAB har idag sin etablering på Valdermasro i nordöstra Malmö och avdelningen kommer inledningsvis fortsätta i befintliga lokaler. Bravida tillträder som ägare den 3 maj 2021.

Källa: BRAVIDA

Publicerad 22 mars 2021

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.