Dalaköp | 13 sep 2021

Bravida förvärvar Dala Klimat

Bravida förvärvar Dala Klimat
Bravida förvärvar bolaget Dala Klimat. Foto: Bravida

Bravida förvärvar bolaget Dala Klimat och kommer därmed att förstärka sin position inom ventilation, installation, service, energioptimering och OVK-besiktningar i Leksand. Bolaget omsätter cirka 10 miljoner och har fyra anställda.

Bolaget startades 2006 av Peter Prepuk och verkar idag inom områdena ventilation, installation, service, energioptimering och OVK-besiktningar. Bolaget är ett modernt service- och entreprenadföretag med starkt fokus på hållbara och energieffektiviserande lösningar inom stora och små ventilationsentreprenader. Kunderna är fastighetsägare, byggföretag och bostadsrättsföreningar i Dalarna.

– Dala Klimat är ett intressant företag med ett gott rykte lokalt som har starka kundrelationer och en personal med hög kompetens. Tillsammans blir vi nu ännu starkare lokalt och kan därmed ge våra kunder ännu bättre service. Dala Klimat kommer att tillföra kompetens till vår befintliga verksamhet och vi får en ökad närvaro i Dalarna, kommenterar Mats Axelsson, regionchef Bravida. 

Peter Prepuk som idag är vd för Dala Klimat kommer fortsätta ingå i verksamheten, och ha sin roll lika som tidigare. Han kommenterar:

– Förvärvet ger oss möjlighet till tryggare affärer för våra kunder och möjlighet att växa med större kompetens för större entreprenader och energisparprojekt. Vi har fått ett gott intryck av hur Bravida arbetar och upplägget med hur de lokala avdelningskontoren arbetar. Vi kan nu koncentrera oss på att bygga det lokala ännu starkare på marknaden. Jag tror att det här blir toppen för samtliga berörda. 

Bravida har tillträtt som ägare den 1 juli 2021. 

Källa: Bravida

Publicerad 13 september 2021

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.