Dalaköp | 13 sep 2021

Bravida förvärvar Dala Klimat

Bravida förvärvar Dala Klimat
Bravida förvärvar bolaget Dala Klimat. Foto: Bravida

Bravida förvärvar bolaget Dala Klimat och kommer därmed att förstärka sin position inom ventilation, installation, service, energioptimering och OVK-besiktningar i Leksand. Bolaget omsätter cirka 10 miljoner och har fyra anställda.

Bolaget startades 2006 av Peter Prepuk och verkar idag inom områdena ventilation, installation, service, energioptimering och OVK-besiktningar. Bolaget är ett modernt service- och entreprenadföretag med starkt fokus på hållbara och energieffektiviserande lösningar inom stora och små ventilationsentreprenader. Kunderna är fastighetsägare, byggföretag och bostadsrättsföreningar i Dalarna.

– Dala Klimat är ett intressant företag med ett gott rykte lokalt som har starka kundrelationer och en personal med hög kompetens. Tillsammans blir vi nu ännu starkare lokalt och kan därmed ge våra kunder ännu bättre service. Dala Klimat kommer att tillföra kompetens till vår befintliga verksamhet och vi får en ökad närvaro i Dalarna, kommenterar Mats Axelsson, regionchef Bravida. 

Peter Prepuk som idag är vd för Dala Klimat kommer fortsätta ingå i verksamheten, och ha sin roll lika som tidigare. Han kommenterar:

– Förvärvet ger oss möjlighet till tryggare affärer för våra kunder och möjlighet att växa med större kompetens för större entreprenader och energisparprojekt. Vi har fått ett gott intryck av hur Bravida arbetar och upplägget med hur de lokala avdelningskontoren arbetar. Vi kan nu koncentrera oss på att bygga det lokala ännu starkare på marknaden. Jag tror att det här blir toppen för samtliga berörda. 

Bravida har tillträtt som ägare den 1 juli 2021. 

Källa: Bravida

Publicerad 13 september 2021

På nytt jobb

Fredrik Aspe partner på Ebab, har axlat rollen som  vd för Ebab i Stockholm.
Pär Snickar har utsetts till nyckelkundsansvarig för Ouman AB, Göteborg. Han kommer från Regin.
Peter Nöjd har anställts som teknisk säljare på Voltair AB:s Stockholmskontor. Han kommer från Bevent Rasch.
Christian Björkman har utnämnts till försäljningschef för Hansgrohe AB. Han var tidigare projektledare på företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.