KÖP | 11 maj 2016

Bevego köpte Profiduct

Efter en tids diskussioner så tecknade parterna, Profiduct AB och Bevego Byggplåt & Ventilation AB, ett avtal där Bevego förvärvar 100 % av aktierna i Profiduct AB. Genom förvärvet så expanderar Bevego sin geografiska närvaro med produktion av, i huvudsak, rektangulära ventilationskanaler och ljuddämpare i närheten av Stockholm, Jönköping och Lund. Bevego har sedan tidigare redan en anläggning norr om Göteborg. Med dessa tre tillkommande enheter så får Bevego en väldigt bra geografisk täckning. Detta ligger helt i linje med Bevegos strategi att komma än närmare kund med ett komplett sortiment inom affärsområde ventilation. 

Profiduct kommer initialt att drivas vidare som dotterbolag, under ledning av nuvarande VD Eva Grune, under en period för att sedan integreras in i Bevego. 

Profiduct grundades för över 40 år sedan i Jönköping av Gunnar Hulting och 11 år senare så blev Bo Petterson delägare. Därefter så expanderade Bolaget med produktion i såväl Järna som Lund. De bägge ägarna har nu beslutat sig för att gå i pension men familjernas närvaro kommer ändå att bestå genom att deras arvingar med mångårig erfarenhet fortsatt kommer att jobba vidare i bolaget. Profiduct omsätter idag ca 50 MSEK och har 45 anställda. 

 

Publicerad 11 maj 2016

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.