NORGEKÖP | 11 jan 2021

Assemblin ventilationsväxer i Norge

Assemblin ventilationsväxer i Norge
Stein Arne Svaeren, ventilationschef i Assemblin Norge. Foto: Assemblin

Genom förvärv av ventilationsbolaget Nor-Klima T. Svendsen AS (”Nor-Klima”) stärker Assemblin sin ventilationsposition i Drammen, Norge.

Nor-Klima grundades 1992 och är ett ventilationsbolag med verksamhet i och omkring Drammen (väster om Oslo). Verksamheten omsätter cirka 33 miljoner kronor per år.

– För två år sedan startade vi vår ventilationssatsning och har sedan dess vuxit organiskt och levererat ett tiotal projekt med hög kundnöjdhet och bra resultat. Vi har idag en stabil ventilationsplattform, och genom detta förvärv får vi ytterligare erfarenhet, kompetens och kundrelationer, säger Torkil Skancke Hansen, vd och chef för affärsområde Assemblin Norge.

– Nor-Klima är ett lönsamt ventilationsbolag som liksom Assemblin har stort fokus på kvalitet och kundnöjdhet. Målsättningen är att vi tillsammans ska fortsätta utveckla Assemblins ventilationsverksamhet i Norge, säger Stein Arne Svaeren, ventilationschef i Assemblin Norge.

För Nor-Klima innebär transaktionen en möjlighet att få ytterligare kapacitet och ekonomiska muskler att kunna åta sig större projekt.

– Vi känner Assemblin sedan tidigare och vet att vi har samma höga ambitioner. Som en del av Assemblin får vi möjlighet att fördjupa och utöka samarbetet med våra kunder genom att kunna delta i större projekt, säger Carl Morten Svendsen, vd i Nor-Klima.

Källa: Assemblin

Publicerad 11 januari 2021

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.