LINKÖPINGSJOBB | 22 jan 2021

Assemblin utför omfattande multiprojekt med miljöprofil i Linköping

Assemblin har fått uppdraget att utföra multitekniska installationer inom el, säkerhet, ventilation och VS i den nya stadsdelen Ebbepark i centrala Linköping. Entreprenadsumman uppgår till cirka 84 MSEK.

Assemblin utför projektet i en byggnad i Kv Dynamiken på uppdrag av ett av Linköpings kommunägda fastighetsbolag, Lejonfastigheter. I den ena delen av fastigheten (Färgeriet) byggs skollokaler för Tunvallaskolan och Fridtunaskolan och i den andra delen byggs kontorslokaler för flera av kommunens verksamheter. Byggnaden kommer totalt att bli cirka 14 100 kvadratmeter stor, varav 2 400 kvadratmeter blir garage. Lokalerna blir flexibla och ska kunna ställas om mellan kontor och skola om behoven förändras med tiden.

Detta är verkligen ett multitekniskt uppdrag, där vi installerar solceller, automation, brand- och inbrottslarm, passersystem och lås.

Byggnaden kommer att ha mycket god miljöprestanda och ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Detta är verkligen ett multitekniskt uppdrag, där vi installerar solceller, automation, brand- och inbrottslarm, passersystem och lås. Det blir en del utmaningar med samordning så att allt arbete fungerar samtidigt, inte minst måste logistiken planeras noggrant, berättar Joakim Karlsson, filialchef Assemblin El.

– Installationerna i en byggnad som denna, där kraven för olika användningsområden ska kombineras, blir alltid omfattande. Vår lösning innebär att vi monterar elva ventilationsaggregat och över 200 kylbafflar för att uppnå optimal funktion, säger Peter Hjertström, filialchef Assemblin Ventilation.

Källa: Assemblin

Publicerad 22 januari 2021

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.