KÖP | 15 jan 2020

Assemblin förvärvar Projektuppdrag Syd AB

I syfte att stärka sin kompetens avseende samordning och ledning av komplexa installationsuppdrag har Assemblin förvärvat Projektuppdrag Syd AB.
Projektuppdrag Syd AB (”Projektuppdrag”) är ett Malmöbaserat konsultbolag som sedan 1989 arbetar med kvalificerad projekt- och byggadministration huvudsakligen mot byggsektorn. Uppdragen omfattar ny- och ombyggnader av industrier, skolor, kontor, administrationsbyggnader, sjukhus, bostäder etc., men även restaurering av kulturhistoriskt värdefull bebyggelse.
– Vi har samarbetat med Projektuppdrag i olika sammanhang och är imponerade av deras erfarenhet och kompetens. I våra stora, multitekniska uppdrag krävs hög teknisk kompetens men också professionell samordnings- och projektledarkompetens vilket vi nu får tillgång till. Genom detta förvärv tar vi ytterligare ett steg i vår utveckling mot vår målsättning att vara kundernas förstahandsval och branschens bästa installationsbolag, säger Håkan Ekvall, affärsområdeschef och vd på Assemblin Ventilation.
Projektuppdrag kommer att fortsätta verka under eget varumärke. Den gemensamma ambitionen är att Projektuppdrag framgent ska fortsätta utveckla sin verksamhet och växa.
– Projektuppdrag kommer att fortsätta driva verksamheten som den ser ut idag, men tillsammans med Assemblin får vi större möjligheter till utveckling och expansion. Assemblin är en av marknadens mest nytänkande aktörer, och de har en spännande projektportfölj som vi gärna vill vara med om att utveckla. Vi delar också synen på den potential som finns i branschen idag och har som gemensam ambition att tillsammans utveckla bygg- och installationsbranschen, säger Sofia Blom, projektledare och delägare i Projektuppdrag samt Peter Titoff, projektledare och vd i Projektuppdrag.
 

 

 
 

Källa: Assemblin

Publicerad 15 januari 2020

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.