projekt | 10 mar 2023

Assemblin får underjordsuppdrag

Assemblin Ventilation har fått i uppdrag att ta hand om ventilationsinstallationerna vid två nya tunnelbanestationer i Barkarby.

Assemblin får underjordsuppdrag
Håkan Ekvall, Assemblin Ventilation, Foto: Fond&Fond

På uppdrag av Region Stockholms förvaltning för utbyggd tunnelbana ska Skanska Sverige AB genomföra stomkomplettering och tunnelinstallationer i förlängningen.

Skanska Sverige AB har nu uppdragit åt Assemblin Ventilation att utforma och installera ventilationssystemen i de 4 kilometer långa tunnlarna mellan Akalla och Barkarby samt de två nya stationerna Barkarby och Barkarbystaden.

– Assemblin har stor erfarenhet av ventilationsinstallationer under jord, vilket kan vara lite utmanande. I detta projekt ställs också höga klimatkrav samtidigt som inomhuskomforten måste säkerställas 30 meter under marknivå. Vi är mycket glada över detta uppdrag, och vår målsättning är att tillsammans med Skanska utforma riktigt bra lösningar och bidra till en bra process, säger Håkan Ekvall, vd och chef för Assemblin Ventilation.

Källa: Assemblin

Publicerad 10 mars 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.