SOLPRIS | 23 nov 2021

Årets vinnare av Solskyddspriset 2021 korade

Vinnarna av 2021 års Solskyddspris korades på Solskyddsförbundets kongress i Malmö där drygt 120 deltagare hade samlats. I kategorin för kommersiella byggnader vann Alusol och vinnare i kategorin för privata byggnader blev Persiennkompaniet.  

Juryn bestod av förbundets ordförande Mattias Klasson och Jonas Malmqvist på Miljöma AB. Många medlemsföretag hade skickat sina bidrag till tävlingen, och av de femtio bidragen hade juryn tagit fram sex finalister och på fredagen röstade kongressens alla deltagare fram två mycket värdiga vinnare.  

Vinnare i kategorin för privata byggnader blev – för andra året i rad – Persiennkompaniet, med en uterumslösning som nog de flesta människor drömmer om 

– Man måste ge cred åt kunden, som inredde uterummet som vi fick leverera, säger Fredrik Bihl, VD på Persiennkompaniet, det lyfte verkligen hela deras boende. 

Juryns som nominerade bidraget till finalen motiverade sitt beslut på följande sätt: 

”Solskydden skapar en njutbar och elegant miljö för hela året, med bästa förutsättningar för skratt och samkväm. Troligen facit på hur man inreder en altan.” 

I kategorin för kommersiella byggnader vann – även de andra året i rad – Alusol med en spektakulär kontorsbyggnad i Umeå. 

 Christian Ahlborn, VD på Alusol berättar att projektet med sina oregelbundna former, verkligen var en spännande utmaning. Solavskärmningen på denna byggnad ritad av Gert Wingårdh, består av fasadpersienner, med 6 olika lamellfärger i 4 olika mönster. 

– Vi tycker själva projektet är jättehäftigt, och vi är stolta och glada för att ha gjort det. Det är ett projekt som kommer att märkas internationellt också 

 Juryns motivering löd: 

”Ett enastående exempel på när arkitekt och solskyddsleverantör samarbetar för en helhet. Det är inte bara snyggt – det här energieffektivt, uppseendeväckande och absolut världsklass!” 

Solskyddsförbundet har delat ut Solskyddspriset till stolta medlemmar som skapat fantastiska och innovativa solskyddsinstallationer till nöjda kunder över hela Sverige, sedan 2008. 

 

Källa: Svenska Solskyddsförbundet

Publicerad 23 november 2021

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.