Ambassadör | 14 okt 2022

Amelia har utsetts till vattenambassadör

Amelia Morey Strömberg har utsetts till vattenambassadör. Hon är engagerad i frågor som gäller förnyelsebar energi och avsaltning genom sitt engagemang som vice ordförande i Water Europe.

Amelia har utsetts till vattenambassadör
– Det är viktigt att inte spola ned oljor i avloppet. Det kan leda till oönskade stopp, säger Amelia Morey Strömberg och visar en tratt som tagits fram speciellt för att underlätta att hälla olja i förslutningsbara förpackningar som kan slängas i den vanliga soppåsen. Foto:Clas Göran Carlsson

Water Europe är sprunget ur EU-kommisionen och skapades för att samla kunskap kring vattenfrågor. Sedan en tid är det en självständig organisation bestående av företag, universitet, forskningsinstitutioner och myndigheter och är fortfarande rådgivande för EU-kommissionen i vattenfrågor.

– Målet i vår arbetsgrupp är att göra komparativa studier och utveckla tillämpningar av solenergi och avsaltning i Medelhavet, Atlanten och Östersjön. Avsaltning är energikrävande och vi vill titta på vilka teknologier som fungerar att driva med sol och vind. Här i Sverige vill jag samla drifterfarenheter gällande avsaltning. Vi har också ett living lab i Norrtälje där vi kan se hur det fungerar, säger Amelia Morey Strömberg till slussen.biz.

Arbetsgrupperna arbetar bland annat med att skapa konsortier för stora forskningsprojekt inom ramen för EU:s nya forskningsprogram Horizon 2020.

Källa: slussen.biz

Publicerad 14 oktober 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.