ÄLDRE | 11 jan 2019

Äldreboende i Skillingaryd

I september 2018 togs första spadtaget till Mejeriet, ett modernt äldrecentrum mitt i Skillingaryd som bland annat kommer att innehålla 16 lägenheter avsedda för trygghetsboende, 25 lägenheter för vårdboende, kontor och gemensamma aktivitetsutrymmen. Ömangruppen ansvarar för installation av ventilation och styrentreprenad.

– Vi gör ventilationsinstallationer och styr-el för brand- och ventilationsspjäll med uppkoppling mot överordnade system, så att de kan bevaka fastigheten på distans, berättar Krister Gustavsson, projektledare på Ömangruppen.

Den nya byggnaden blir ett stenhus med träinlägg och terrakottabaguetter. Lokalerna kommer att innehålla vård- och trygghetsboende, storkök och restaurang, spa och lokaler för hår- och fotvård för de äldre samt en vinterträdgård med levande växter. I byggnaden kommer det även finnas kontor för samtliga tjänstemän inom socialtjänsten i Skillingaryd.

– Det blir en modern fastighet med solceller och sedumtak. Det är också stort fokus på tekniska lösningar som skall underlätta för boende och personal, som justerbara toaletter och larmsensorer i golven, berättar Torbjörn Isaksson, fastighetschef på Vaggeryds kommun.

Mejeriet har en totalkostnad 166 miljoner. Byggnaden ska vara färdigställd i april 2020. Totalentreprenör är Gärahovs bygg.

Foto: Vaggeryds kommun.

 

Publicerad 11 januari 2019

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.