Förvärv | 27 jan

20-årsjubilerande ventilationsföretag blir del av Comfort

Piscator Ventilation AB startades 2003 av bröderna Ove och Jörgen Piscator. Sedan den 23 janauri är bolaget en del av Comfort-kedjan.

20-årsjubilerande ventilationsföretag blir del av Comfort
Örebro-företaget Piscator Ventilation AB har blivit uppköpta av Comfort-kedjan. Foto: Comfort

– Det här känns bra! Vi har skarp teknisk och ekonomisk kompetens inom installation av ventilation, vilket jag är övertygad om kommer att berika Comfort. Jag ser också en möjlighet för vårt bolag och våra anställda att utvecklas i en redan framgångsrik kedja med starkt varumärke, centrala inköp och professionella bolag som kompletterar varandra, säger Jörgen Piscator, vd, Piscator Ventilation AB.

Piscator Ventilation AB startades för tjugo år sedan av bröderna Ove och Jörgen Piscator. Bolaget har 11 anställda och omsatte drygt 45 miljoner under 2022. Piscator Ventilation AB erbjuder högkvalitativa och kostnadseffektiva ventilationsentreprenader med luftbehandlingsinstallationer i bland annat bostäder, offentliga lokaler som exempelvis butiker och skolor, i industrilokaler, kontor och lagerfastigheter med mera. Bolaget vänder sig främst till entreprenörer, fastighetsägare, kommuner och landsting. Den primära marknaden är Örebro med omnejd.

– Piscator Ventilation AB är ett mycket spännande tillskott på vår resa mot att bli multidisciplinära. Med dem adderat tillsammans med övriga Comfortbolag har vi nu ett mycket starkt erbjudande inom ventilation, vs och el i Örebro län och hela Närke, säger Göran Swedérus, vd för Comfort-kedjan.

 

Källa: Comfort

Publicerad 27 januari 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.