YIT vill köpa kylverksamheten inom Johnson Control

YIT Sverige AB och Johnson Controls Systems & Service AB har undertecknat en avsiktsförklaring avseende YITs förvärv av Johnson Controls affärsenhet för kommersiell kyla i Sverige.

Det planerade förvärvet omfattar samtliga medarbetare, kunder och servicekontrakt på de olika orter i Sverige som är knutna till affärsområdet. Övertagande är planerat till den 1 maj 2011, under förutsättning att alla legala krav då är uppfyllda.

Johnson Controls enhet för kommersiell kyla omfattar drygt 100 medarbetare som är verksamma på drygt 25 orter över hela Sverige och är ett av Sveriges ledande kylföretag med fokus på hög kylkompetens och hög kundservicenivå. Den planerade transaktionen omfattar inte Johnson Controls enhet för industriell kyla som kvarstår i Johnson Controls ägo.

– Vi ser ett förvärv som ett viktigt steg i vår strategi att bli det ledande kylföretaget i Sverige. Tillsammans med Johnson Controls verksamhet kommer YITs kylverksamhet att omfatta 250 certifierade kyltekniker verksamma över hela landet. Johnson Controls kommer att tillföra många nya kunder och medarbetare med djup kompetens inom kyla vilket vi är övertygade om blir ett perfekt komplement till vår befintliga kylverksamhet inom YIT. Tillsammans kommer vi att kunna erbjuda marknaden och våra kunder ett unikt erbjudande och kompetens inom kylservice, kylentreprenader och energieffektiva lösningar, säger Fredrik Sederholm, VD för YIT Sverige AB.

– Den här transaktionen kommer att skapa en win-win situation för våra kunder och medarbetare. Försäljningen av vår kommersiella Kylverksamhet i Sverige kommer att ge Johnson Controls en möjlighet att fokusera mer på vår industriella Kylverksamhet. Vi kommer att skala upp våra ansträngningar att öka vår marknadsandel över hela landet, säger Richard van Bergen, regional vice president of the Northwest and Central regions of Industrial Refrigeration Europe for Johnson Controls. ”Ett team av specialister inom båda företagen kommer att förbereda och leda övergången så smidigt som det bara går.”

Källa: YIT Sverige

Publicerad 25 mars 2011

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.