YIT levererar till Citybanan

YIT Sverige AB är en av entreprenörerna vid byggnationen av den nya Citybanan i Stockholm.

 

Citybanan är en sex kilometer lång pendeltågstunnel mellan Tomteboda och Stockholms Södra med två nya stationer vid Odenplan och T-Centralen.

YIT Sverige AB har erhållit förtroendet att leverera VVS och sprinklerinstallationer till den största av de stationer som byggs, Station Stockholm City. Stationen ersätter nuvarande Stockholm Central gällande pendeltågstrafiken och kommer att ligga rakt under T- Centralen. Stationen får fyra spår och två plattformar med rulltrappor som ger direkt förbindelse till samtliga tunnelbanelinjer.

Planeringen av arbetet startar under hösten 2012 och beräknad byggstart är augusti 2013. Uppdragsgivaren är Trafikverket och affären är värd 36,5 MSek.

YIT Sverige

Publicerad 5 oktober 2012

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.