Konsultköp | 28 apr 2015

WSP köpte FLK

WSP har förvärvat FLK AB med huvudkontor i Växjö. FLK är verksamma inom VVS- och energisektorn. Företaget grundades 1934 och har cirka 55 medarbetare på sex orter i södra Sverige.

Per Graesén tillträdde som VD för FLK under 2014 och blir fortsatt ansvarig  för verksamheten efter integrationen med WSP. Han är mycket positiv till affären och säger:

– Branschen håller på att konsolideras i rask takt och för FLK är det naturligt att bli del av ett större företag. Det ger möjligheter att utveckla såväl företaget som medarbetarna.

Magnus Meyer som är VD för WSP Sverige AB ser förvärvet av FLK som en del i strategin i att bli heltäckande inom el och VVS i Sverige.

– FLK blir en stark komplettering till vår verksamhet inom El- och VVS-sidan, som idag finns inom affärsområdet WSP Systems. Vi har länge saknat en stark VVS verksamhet i södra Sverige och ser stora synergier med vår befintliga verksamhet inom El i regionen. WSP har kontor på de flesta orter där FLK är verksamma och vi kommer att samlokalisera verksamheterna så fort det är möjligt, säger Magnus Meyer.

 

Källa: WSP

Publicerad 28 april 2015

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.