Företag | 31 maj 2022

Wetterstrand tar plats i Ecoclimes styrelse

Miljöpartiets tidigare språkrör Maria Wetterstrand har valts in i Ecoclimes styrelse. Hon är idag vd för för Miltton Europe i Bryssel, hållbarhetskonsult, public affairs-konsult och samhällsdebattör.

Wetterstrand tar plats i Ecoclimes styrelse
Maria Wetterstrand, tidigare språkrör för Miljöpartiet har valts in i Ecoclimes styrelse.

Ecoclime Group är en koncern som erbjuder produkter och tjänster inom molnbaserad automation, cirkulär energi, ventilation och elteknik för fastigheter. Koncernen förvärvar, driver och utvecklar ledande bolag i branschen och verkar i hela värdekedjan från innovation och tillverkning av produkter, till installation, drift- och servicetjänster.

Nyligen valdes Maria Wetterstrand samt Mikael Berggren, vd för Enaco-koncernen in i styrelsen.

– Att använda energi effektivt är viktigare än någonsin i ljuset av både klimatförändringarna och den energikris som är effekten av Rysslands invasion av Ukraina. Det här uppdraget kommer att ge mig möjlighet att stötta den utvecklingen med mina kunskaper om politik och samhälle, samtidigt som jag är övertygad om att jag kommer att lära mig mycket själv om utmaningar och möjligheter inom energieffektiviseringsbranschen, säger Maria Wetterstrand om sitt nya uppdrag.

– Jag ser fram emot att få vara med och bidra till fortsatt utveckling av Ecoclime Group. Det är ett mycket intressant bolag som arbetar med innovativa produkter och lösningar som ger förutsättningar så att vi kan skapa ett samhälle som är mer hållbart framöver. Min erfarenhet av försäljning utav produkter och lösningar har alltid haft en komponent som adresserat energieffektivitet och hållbarhet och det bedömer jag kommer till nytta här, säger Mikael Berggren.

Källa: Ecoclime

Publicerad 31 maj 2022

På nytt jobb

Fredrik Aspe partner på Ebab, har axlat rollen som  vd för Ebab i Stockholm.
Pär Snickar har utsetts till nyckelkundsansvarig för Ouman AB, Göteborg. Han kommer från Regin.
Peter Nöjd har anställts som teknisk säljare på Voltair AB:s Stockholmskontor. Han kommer från Bevent Rasch.
Christian Björkman har utnämnts till försäljningschef för Hansgrohe AB. Han var tidigare projektledare på företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.