Hållbarhet | 13 dec 2023

Vinner eftertraktat hållbarhetspris

Hansgrohe har fått den tyska hållbarhetsutmärkelsen "German Sustainability Award" för sitt engagemang inom hållbarhet. I år delas priset ut inom olika 100 branscher.

Vinner eftertraktat hållbarhetspris
En åtråvärd trofé för föredömligt hållbart agerande: Hans Jürgen Kalmbach, vd för Hansgrohe SE, tog emot det tyska hållbarhetspriset 2024. På bilden syns även de hållbarhetsansvariga på Hansgrohe: Rebecca Weigold och Steffen Erath. Foto: Hansgrohe

Det tyska hållbarhetspriset är Europas största utmärkelse för miljömässigt och socialt engagemang, enligt stiftelsen som står bakom.

– Det betyder otroligt mycket både för vår verksamhet och för mig personligen, att Hansgrohe Group har utsetts till en pionjär inom branschen för vårt hållbara tänkande och agerande, säger Hans Jürgen Kalmbach, vd för Hansgrohe SE.

Klaus Grohe, son till företagets grundare Hans Grohe, lade grunden för den gröna omställningen redan 1987. Då lanserades handduschen Mistral Eco, som minskade vattenförbrukningen med 50 procent. Sedan dess har företaget uppnått milstolpe efter milstolpe med vatten- och energibesparande produkter som också bidrar till lägre CO2-utsläpp.

– Målet med vår hållbarhetsstrategi är att spara på de resurser, som jorden får allt mindre av, eller som bidrar till den globala uppvärmningen, förklarar Hans Jürgen Kalmbach.

I sin motivering har juryn bland annat tagit fasta på hur företaget förbättrat sina produkter på ett systematiskt och engagerat sätt.

”Inom sin bransch står Hansgrohe Group för hållbar innovation inom produktion och processer”,  skriver juryn i motiveringen. ”Ett stort antal förbättringar genomförs på ett systematiskt och engagerat sätt. Till exempel sparar produkterna vatten utan att kompromissa med duschupplevelsen. Att spara vatten bidrar till att skydda klimatet. Med produkter som håller länge, kan repareras och återanvändas och som förpackas på ett hållbart sätt är Hansgrohe fast besluten att anpassa sig.”

 

Källa: Hansgrohe

Publicerad 13 december 2023

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.