Förvärv | 22 apr 2022

Vestum köper elinstallatör i väst

Snabbväxande Vestum-koncernen lägger ytterligare ett företag i sin portfölj. Göteborgsföretaget Högsbo El blir det femte förvärvet inom elinstallationer.

Vestum köper elinstallatör i väst
Snabbväxande Vestum har gjort sitt femte förvärv i elinstallationsbranschen - Högsbo el.

Högsbo El grundades 1995 och utför elarbeten till fastighetsägare och byggentreprenörer i samband med kontorsrenoveringar, fastighetsutveckling och nybyggnation. Bolagets kunder finns i Göteborg med omnejd. Högsbo El har 23 anställda och huvudkontoret finns i Göteborg. Årsomsättning slutade vid senaste räkenskapsåret på 51 miljoner.

– Idag välkomnar vi Högsbo El – ett specialistbolag inom elinstallationer – till Vestum! Högsbo El har i snart 30 år utfört högkvalitativa elarbeten till fastighetsägare och byggentreprenörer i Göteborgsregionen. Bolaget arbetar till största delen med avtal på löpande räkning, vilket ger en ökad flexibilitet i affärsmodellen. Högsbo El utgör vårt femte förvärv inom elinstallationer och vi ser mycket fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med de tidigare ägarna, säger Conny Ryk, Vestums vd.

Vestum är en svensk förvärvsdriven koncern som förvärvar och utvecklar specialistbolag inom segmenten Water, Services och Infrastructure.

Publicerad 22 april 2022

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.