BADJOBB | 17 jan 2022

Ventpartner ventilerar badhus i Filipstad

 

Filipstad ska få en ny simhall och VentPartner står för luftbehandlingsentreprenaden när Filipstad ska få ny simhall. Byggentreprenör är NCC och byggherre är Filipstads kommun.

Den förra simhallen, som invigdes 1971, stängdes 15 mars 2019 på grund av att skicket blivit för gammalt och dåligt och beslut togs om att bygga en ny simanläggning. Den nya simhallen ska placeras på samma plats som den tidigare och kommer ha en 25-metersbassäng, en multibassäng för undervisning och rehab, ett familjebad, bastu och varmpool. I entrédelen placeras café, reception och omklädningsrum. Projektet börjar nu med rivning och VentPartners arbete har hittills inneburit att säkerställa att den verksamhet som ska vara kvar i befintlig byggnad får fungerande ventilation.

– Vi möttes av utmaningar i projektet redan från start när det visade sig finnas asbest i installationerna som skulle anpassas utav oss, säger Thed Nilsson, entreprenadchef.

Demonteringen var därmed tvungen att utföras av experter inom rivning och sanering av asbesthaltiga material. Saneringen är nu klar och arbetet kan fortskrida framåt!

VentPartner kommer att fortsätta sitt arbete först när den nya simhallen börjat byggas och stort fokus är energieffektiva lösningar där ventilationen optimeras. 

 

 

 

Källa: Ventpartner

Publicerad 17 januari 2022

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.