Uppdrag | 23 feb

Ventilationsjobb som främjar barns hälsa och inlärning

GK har fått uppdraget att installera ventilationen i en ny byggd skola och förskola i Liljeholmen/Midsommarkransen utanför Stockholm, som kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Ventilationsjobb som främjar barns hälsa och inlärning
GK har fått förtroendet att installera ventilationen i en nybyggd skola och förskola i Liljeholmen/Midsommarkransen utanför Stockholm.

Avtalet innefattar projektering och installation av ventilationssystem i den nya skolan. Projektet är ett samarbete med bland andra Veidekke som är beställare, och är en totalentreprenad.

– Vi är stolta över att få vara en del av detta viktiga projekt som kommer att främja en hållbar framtid för nästa generation. Att få leverera ventilationen till en nybyggd skola och förskola som kommer miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver är en stor ära och ett stort ansvar. Vi är övertygade om att den goda inomhusmiljön, byggda med bra material och låg energianvändning, kommer att gynna elevernas inlärning och hälsa, säger Magnus Gerstel-Wurzl, projektchef på GK Sverige.

Miljöbyggnad Silver innebär att skollokalerna kommer ha bra inomhusklimat med god ventilation för alla elever och lärare, användande av sunda byggmaterial och en låg energianvändning. Projektet beräknas vara färdigställt under hösten 2024.

Källa: GK

Publicerad 23 februari 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.