Förvärv | 21 nov 2023

Ventilationsföretag i Solna blir del av Comfort

Windefalk Ventilation & Energi har fått ny ägare i Comfort-gruppen. Företaget grundades på 1930-talet och höll då på med luftbehandling i liten skala.

Ventilationsföretag i Solna blir del av Comfort
Comfort Windefalk Ventilation & Energi har förvärvats av Comfort. Foto: Comfort

Idag drivs företaget av tredje generationen Windefalk och omsätter runt 140 miljoner kronor. Företaget är baserat i Solna och jobbar med totalentreprenader inom ventilation och injustering.

– Det är en spännande utveckling för oss. Comfort är i framkant på att leverera högkvalitativa helhetslösningar, vilket går hand i hand med vår egen vision. Vi ser fram emot att fortsätta erbjuda våra stora och små kunder toppmoderna ventilationssystem och stärka vår närvaro på marknaden, säger Mikael Windefalk, vd för Windefalk Ventilation & Energi.

De båda företagen delar en gemensam vision om att skapa energieffektiva anläggningar där värme, kyla och ventilation samverkar i klimatsmarta systemlösningar.

Källa: Comfort

Publicerad 21 november 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.