Jullåt | 12 dec 2023

Ventilationsbranschen har fått egen jullåt

Visste du att tomten egentligen är ventilationsmontör som längtar till januari när han får "knega på"? Det är i allafall kontentan av ventilationsbranschens nya jullåt "Tomten knegar på". Låten är en del i Youtube-satsningen som Plåt & Ventbyrån gör för att locka fler unga till ventilationsmontörsyrket.

Ventilationsbranschen har fått egen jullåt
Kanske är det så att tomten är ventilationsmontör när han inte jobbar som jultomte? Det är kontentan i Plåt & Ventbyråns nya jullåt Tomten knegar på, producerad tillsammans med Youtubern Manfred Erlandsson.

– Just nu är vi mycket stolta över den komiska jullåt och musikvideo vi har skapat tillsammans med Manfred och vi hoppas på att sprida glada skratt och tankar på ventilation i jul, säger Kaveh Nowroozi, projektledare på Plåt & Ventbyrån om den nya jullåten som producerats i samarbete med youtubern Manfred Erlandsson som i serien på Youtube ”Var fick du luft ifrån?” inspirerar unga att utbilda sig till ventilationsmontörer.

”Tomten knegar på” är skriven av Manfred Erlandsson och Karl Flykt och finns tillgänglig på Youtube nu. Under vecka 50 släpps den även på de flesta streamingtjänsterna.

Jullåten är en uppföljare till sommarens EPA-dunklåt ”Bra drag” – en låt som blev en hit och hittills har fått över 56 000 visningar på Youtube, över 260 000 visningar på TikTok och 17 000 streamningar på streamingtjänster, i första hand Spotify.

Här kan du höra jullåten: https://www.youtube.com/watch?v=QFc8dmMMYsc

Källa: Plåt & Ventbyrån

Publicerad 12 december 2023

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.