MALMÖJOBB | 20 apr 2020

Ventilation och sprinkler i Malmö

Instalcos bolag Bi-Vent och Sprinklerbolaget Syd har fått i uppdrag av Skanska och Castellum att utföra heltäckande installationer av ventilation och sprinkler vid bygget av E.ON:s nya nordiska huvudkontor i Malmö.

Instalcobolagen ska göra arbeten för ett uppskattat ordervärde av cirka 83 miljoner.

Det nya kontorshuset på 36 000 kvadratmeter ska byggas i direkt anslutning till Malmö centralstation i den nya stadsdelen Nyhamnen. Huset som blir åtta våningar högt ska bli ett nytt riktmärke i Malmös arkitektur. På taket av huset ska det byggas utomhusarbetsplatser, utomhusgym, restaurang, trädgård och solcellsanläggningar.

– Vi blev tidigt utvalda att ta fram ett anbud till Skanska med förutsättningarna att skapa en tight grupp med god erfarenhet från tidigare samarbeten. På så sätt kunde vi också snabbt komma igång med projektering och planering. För Bi-Vent är den här ventilationsentreprenaden den hittills största för företaget, säger Tomas Engström, vd för Bi-Vent.

Ventilationssystemet är uppbyggd som VAV-system med behovsstyrd ventilation, för att på ett så energieffektivt sätt som möjligt ventilera och hålla byggnadens konformt.

– Det här är ett stort och viktigt projekt för oss och det är Instalcos långvariga samarbete med Skanska som ligger till grund för att vara med i det här prestigeprojektet. Samverkansformen ger oss stora möjligheter att på ett tidigt stadium föreslå och genomföra kostnadseffektiva och hållbara lösningar i den nya kontorsbyggnaden, säger Thomas Hyllén Olsson, vd för Sprinklerbolaget Syd.

Nybyggnationen kommer att certifieras med högsta miljöcertifieringsnivå enligt Breeam och The Well Building Standard med stora krav på människors hälsa och välbefinnande på arbetet. Byggnaden ska bli en ambassadör för hållbara lösningar med maximal energieffektivitet, optimalt inomhusklimat och smarta lösningar för styrning, kyla, värme och varmvatten.

– Vi är glada över att ha Bi-Vent och Sprinklerbolaget i laget. Vi upplever att bolagen har stark kompetens, vilja och kapacitet att genomföra stora och komplexa projekt och har tidigare haft bra samarbeten, vilket ger oss en stark grund i E.ON-projektet, säger Behar Abdulah, projektchef på Skanska Sverige AB.

Byggstart är planerad till andra kvartalet 2020 och huset ska stå färdigt för inflyttning under första kvartalet 2023.

Källa: Instalco

Publicerad 20 april 2020

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.