KYLA | 13 dec 2018

Vätskekyla med propan

Vätskekyla med propan

En ny serie inverterstyrda, luftkylda vätskekylaggregat med propan R290 som köldmedium presenteras. Aggregaten finns i 23 storlekar med kyleffekter från 28,8 till 291 kW.

Alla modeller är utrustade med mikrokanalbatterier för minimal fyllnadsmängd/maximal värmeöverföring, plattvärmeväxlare, elektronisk/-a expansionsventil/-er, inbyggd köldmedieläckagedetektor med flera larmnivåer som larmar och bryter elmatningen till kompressorn/-erna vid eventuellt läckage, säkerhetsventiler med utlopp utanför aggregatets chassi, evakueringsfläkt med mera.

Med hjälp av ett brett sortiment av tillval kan aggregaten enkelt skräddarsys till aktuell applikation, till exempel utförande med lägre ljudnivå, korrosionsbehandlade kondensorbatterier, EC-fläktar, hetgasvärmeväxlare för tappvarmvattenproduktion, inbyggd/-a pump/-ar, mjukstartsutrustning med mera.

www.aqsprodukter.se

Publicerad 13 december 2018

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.