VÄRMEPUMPAR | 1 dec 2015

Värmepumptvister till ARN

Från och med den 1 januari 2016 kommer ARN börja ta emot värmepumpärenden. Värmepumpbranschens Reklamationsnämnd kommer stänga för nya ärenden så fort ARN tar över. VPN kommer sen att behandla de ärenden som inkommit för att efter detta avvecklas. Bakgrunden är den offentliga utredningen ”Förbättrad tvistlösning på konsumentområdet” där man bland annat rekommenderar att Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) tar över tvister som rör värmepumpar.

Dåvarande Svenska Värmepumpföreningen (SVEP), Rörfirmornas Riksförbund och Industriförbundet att startade en reklamationsnämnd när ARN, Allmänna Reklamationsnämnden, den 1 april 1989 slutade att behandla ärenden som rörde värmepumpsystem. VPN har behandlat alla tvisteärenden när det gäller värmepumpinstallationer upp till 200 kW och har bestått av en juridiskt kunnig person som också har sysslat med reklamationsärenden tidigare samt en förbundsjurist och fyra experter från branschen.

Publicerad 1 december 2015

På nytt jobb

Magnus Stockhaus har anställts som försäljningsingenjör på Danfoss Climate Solutions i Oskarshamn. Han kommer från Rawplug. Tomas Sandberg har anställts som försäljningsingenjör i Stockholm. Han kommer från annan bransch. Thomas Eriksson har anställts som säljare inom fjärrvärme/fjärrkyla och energioptimering i Stockholm. Han kommer från Grundfos. Alexandra Tilander har anställts som teknisk supportingenjör i Göteborg. Hon kommer från Frico. Ludvig Lundh har anställts som säljare i Stockholm. Han kommer från Elektroskandia.
Sven Carlsson har utsetts till vd för Höganäs energi AB. Han kommer från Hässleholms miljö.
Maria Bard har utnämnts till teamleader i kombination med product manager hos Esbe AB, Reftele. Joi Elebo och Per-Johan Brodén har utnämnts till product managers.
Mari Nilsson har utsetts till vd och koncernchef för Infjärdens värme AB. Hon kommer från Adecco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.