VÄRMEPUMPAR | 1 dec 2015

Värmepumptvister till ARN

Från och med den 1 januari 2016 kommer ARN börja ta emot värmepumpärenden. Värmepumpbranschens Reklamationsnämnd kommer stänga för nya ärenden så fort ARN tar över. VPN kommer sen att behandla de ärenden som inkommit för att efter detta avvecklas. Bakgrunden är den offentliga utredningen ”Förbättrad tvistlösning på konsumentområdet” där man bland annat rekommenderar att Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) tar över tvister som rör värmepumpar.

Dåvarande Svenska Värmepumpföreningen (SVEP), Rörfirmornas Riksförbund och Industriförbundet att startade en reklamationsnämnd när ARN, Allmänna Reklamationsnämnden, den 1 april 1989 slutade att behandla ärenden som rörde värmepumpsystem. VPN har behandlat alla tvisteärenden när det gäller värmepumpinstallationer upp till 200 kW och har bestått av en juridiskt kunnig person som också har sysslat med reklamationsärenden tidigare samt en förbundsjurist och fyra experter från branschen.

Publicerad 1 december 2015

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.