Energieffektivitet | 17 apr 2023

Värmebehandlingsanläggning med energieffektivitet i fokus

Gruvmaskinstillverkaren Epiroc inviger idag sin nya värmebehandlingsanläggning i Örebro. Energieffektivitet har varit ett stort fokus. Överskottsvärme kommer att återvinnas internt för att värma upp byggnader samt externt för Örebros lokala värmesystem. Byggnaden har även solpaneler.

Värmebehandlingsanläggning med energieffektivitet i fokus
Energieffektivitet har stått i fokus när Epiroc anlagt sin nya värmebehandlingsanläggning i Örebro. Foto: Epiroc

Värmebehandling är en fundamental del av bergborrmaskinstillverkning, som höjer maskinernas prestanda och kvalitet. Produktionen i den 1 400 kvadratmeter stora värmebehandlingsanläggningen kommer att bedrivas dygnet runt tack vare automation.

– Denna nya värmebehandlingsanläggning är ett viktigt steg mot att säkerställa att vår förstklassiga tillverkningsenhet i Örebro förblir så produktiv och konkurrenskraftig som möjligt på lång sikt, och den designades för att optimera energieffektivitet, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef.

Källa: Epiroc

Publicerad 17 april 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.