Värmebaronen startar tillverkning och försäljning av solfångare

Värmebaronen har förvärvat tillverkning- och försäljningsrättigheter för solfångare K2-System av Ingenjörsfirma Leif Karlsson AB i Bollebygd.

 

Ingenjörsfirma Leif Karlsson har lång erfarenhet av solfångare och en av delägarna, Fredrik Karlsson, har anställts på Värmebaronen för att i startskedet underlätta flytten av tillverkningen från Bollebygd till Värmebaronens fabrik i Österslöv. Han kommer därefter att arbeta med det fortlöpande utvecklingsarbetet inom området solenergi.

Solfångaren K2 är en helt svensk produkt testad av SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, med goda resultat vilket gör solfångaren bidragsberättigad. Värmebaronen avser att integrera solfångarna i sitt övriga sortiment där de kommer att komplettera företagets övriga produkter.

Källa: Värmebaronen

Publicerad 1 september 2009

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.