Utmanande hotellrenovering i Värtahamnen

Scandics hotell Ariadne i Värtahamnen i Stockholm, byggt 1989, är i stort behov av renovering. Instalcobolagen Rörgruppen AB och Ohmegi Elektro AB har fått ett gemensamt uppdrag att utföra installationsarbeten av VS och el till ett värde av 62 miljoner.

Utmanande hotellrenovering i Värtahamnen
Instalcobolagen Rörgruppen AB och Ohmegi Elektro AB har fått ett gemensamt uppdrag att utföra installationsarbeten av VS och el vid ett omfattande renoveringsprojekt av Scandics hotell i Värtahamnen i Stockholm. Bild: Instalco

Uppdraget för de två Instalcobolagen innefattar installation av all el, belysning, datanätverk, brandlarm och kompletta rörinstallationer samt viss projektering. Beställare är Novogruppen som är huvudentreprenör i projektet där Niam är fastighetsägare. Uppdraget utförs som en samverkansentreprenad.

– Vi har stor och gedigen erfarenhet av sådana här uppdrag där Rörgruppen och Ohmegi jobbar tillsammans.  En stor utmaning här är den korta projekttiden och att få plats med våra installationer i befintliga schakt och andra utrymmen, säger Göran Johnsson, senior rådgivare på Rörgruppen.

Ambitionen är att projektet ska certifieras som ett Hållbarhetsklassat Instalcoprojekt.

Publicerad 12 oktober 2023

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.