Förvärv | 14 aug 2023

Uniwater växer med nya förvärv

Uniwater har förvärvat två specialistbolag inom VA-infrastruktur; Aquasvea AB, som levererar kompletta vatten- och reningsverk samt IBAB (Industri & Bygginstallationer i Norden AB), som utför montage och tillverkar prefabricerade rörsystem.

Uniwater växer med nya förvärv
Uniwater utökar sin marknadsnärvaro genom förvärv av två specialistbolag inom VA-infrastruktur; Aquasvea AB och IBAB (Industri & Bygginstallationer i Norden AB). Foto: Uniwater

– Vi ser en ökande efterfrågan inom ny- och ombyggnation av vatten- och avloppsreningsverk, drivet av ett eftersatt VA-nät och en stark trend av mer samverkan. Med Aquasvea och IBAB i gruppen kommer vi kunna tillgodose våra kunders behov i större utsträckning och långsiktigt stärka hela vårt affärserbjudande, säger Johan Wallén, förvärvsansvarig på Uniwater.

Aquasvea grundades 2011 och leds sedan januari 2022 av vd Anders Kristiansson. Han beskriver Aquasvea som en effektiv projektorganisation, med expertis inom maskin- och processteknik och ett framgångsrikt företag med drivna individer, som projekterar och levererar effektiva vattenreningsanläggningar med ny teknik. Med säte i Stockholm och filial i Göteborg genomför Aquasvea projekt i hela Sverige, ifrån Kiruna i norr till Vellinge i söder.

– VA-Sverige står inför en stor upprustning och det är spännande att vara med på den resan. Vi tilltalades av mixen av företag inom Uniwater och satsningen på hållbarhet. Hållbart företagande är viktigt för oss på Aquasvea, vi värnar om vår omgivning med ren energi, rent vatten, resurseffektiva processer och ett cirkulärt samhälle. Vi är övertygade om att Uniwaters organisation öppnar möjligheter för fortsatt framgång och att utmana oss att ta mer plats i denna viktiga bransch, säger Anders Kristiansson, vd, Aquasvea.

Industri & Bygginstallationer i Norden AB (IBAB) grundades 2022 och är baserade i Uddevalla. IBAB består idag av drygt 20 medarbetare, som leder, tillverkar och installerar vid renovering, ny- och ombyggnation av pumpstationer, vatten- och reningsverk.

– Det känns helt rätt att IBAB har blivit en del av Uniwater. Vi får bra möjligheter att fortsätta växa i snabbare takt, tillsammans med övriga bolag inom Uniwater-koncernen, säger Fredrik Dahlqvist, vd på IBAB.

Källa: Uniwater

Publicerad 14 augusti 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.