Automation | 27 maj 2022

Universitet får ny automationsutrustning

SDC Automation har fått förtroendet att installera en ny automationsutrustning i en fastighet där Stockholms universitet bedriver verksamhet. Uppdraget kommer pågå under ett år och är värt sju miljoner.

Universitet får ny automationsutrustning
I fastigheten Albanova bedriver Stockholms universitet och KTH utbildning och forskning inom fysik, astronomi och bioteknik.

– Det känns väldigt bra att vi återigen får leverera till Akademiska Hus. Det här är ett uppdrag som passar oss perfekt, där vår kompetens och erfarenhet kommer väl till pass, säger Mathias Lindberg, vd för SDC Automation.

Fastigheten AlbaNova ligger ett stenkast från campus Albano och består av cirka 40 000 kvadratmeter fördelade på en större huvudbyggnad samt nio mindre fristående byggnader. I byggnaderna bedriver Stockholms universitet och KTH utbildning och forskning inom fysik, astronomi och bioteknik.

Ecoclime Groups dotterbolag SDC Automation har fått förtroendet att installera ny automationsutrustning i fastigheten Albanova i Stockholm. Fastigheten ägs av Akademiska Hus som valde SDC Automation i en nyligen avslutad upphandling. Uppdraget kommer att pågå under drygt ett år fram till hösten 2023 och är värt drygt 7 miljoner kronor.

SDC Automation har mer än 100 års samlad erfarenhet av avancerad fastighetsautomation. Bolaget har genomfört projektering, installation och driftsättning av komplexa IoT-baserade automationslösningar sedan 2013. SDC Automation ingår i Ecoclime-koncernen.

Källa: Ecoclime Group

Publicerad 27 maj 2022

På nytt jobb

Fredrik Aspe partner på Ebab, har axlat rollen som  vd för Ebab i Stockholm.
Pär Snickar har utsetts till nyckelkundsansvarig för Ouman AB, Göteborg. Han kommer från Regin.
Peter Nöjd har anställts som teknisk säljare på Voltair AB:s Stockholmskontor. Han kommer från Bevent Rasch.
Christian Björkman har utnämnts till försäljningschef för Hansgrohe AB. Han var tidigare projektledare på företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.