Energieffektivisering | 26 sep 2022

Unik helhetslösning för energieffektivisering

Solporten Fastighets AB har gjort en ny affär med Ecoclime Group i syfte att framtidssäkra och skapa en optimal energilösning för fastigheten Facklan 5 i Solna. Projektet innefattar integration av flera energikällor i ett cirkulärt system samt smart fastighetsteknik för energieffektivisering.

Unik helhetslösning för energieffektivisering
Solporten Fastighets AB har gjort en ny affär med Ecoclime Group i syfte att framtidssäkra och skapa en optimal energilösning för fastigheten Facklan 5 i Solna.

Målet med samarbetet med Ecoclime Group är att minska mängden köpt energi och göra fastigheterna mer självförsörjande. Projektet med Facklan 5 innefattar bland annat leveranser av fastighetsautomation med avancerad prognosstyrning, återvinning av värme i spillvatten och utbyte av belysning till lågförbrukande LED.

Det är sällan en produkt eller en lösning som ger den bästa energieffektiviseringen – det är en kombination av flera.

                                            Stefan Silfverkrantz, Ecoclime

I det här projektet kombinerar vi flera olika tjänster och produkter för att energioptimera fastigheten. Projektet visar den fulla bredden i vårt erbjudande. Nästan alla bolag i koncernen är involverade, men mot kund agerar vi som en ”one-stop-shop”. Det är en stor styrka som skapar unika möjligheter och är helt i linje med vår långsiktiga strategi, säger Marcus Sandlund, vd Ecoclime Group.

Solporten är ett fastighetsbolag som hela tiden strävar efter förbättringar i syfte att minska sin verksamhets miljöbelastning. Det mest prioriterade området är den energi som fastigheterna använder för uppvärmning.

Källa: Ecoclime

Publicerad 26 september 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.