Förvärv | 1 sep 2022

Umia växer med ventilationsförvärv i Skåne

Umia har förvärvat Gladsax Ventilation och verksamheten integreras från och med idag, 1 september.

Umia växer med ventilationsförvärv i Skåne
Gladsax Ventilation integreras från och med i dag, 1 september, i Umia Ystad AB. På bilden ses Rikard Sköld och André Stridh. Foto: Umia

– Det känns bra att välkomna Rikard Sköld och hans tekniker i vårt gäng. Vi har haft ett väl etablerat samarbete sedan tidigare, så detta blir en smidig och naturlig övergång, säger André Stridh, entreprenadchef på Umia Ystad.

Installationsföretaget Umia Ystad AB, med omkring 85 anställda, ingår i Umia-koncernen som har närmare 850 anställda runt om i landet och har funnits sedan 2010.

– Det känns jättebra att ta det här steget. Vi har gott om jobb och jag har varit i valet och kvalet om jag ska expandera företaget och anställa fler, med allt vad det innebär. Så dök den här möjligheten upp. Efter 20 år i branschen som mindre företagare känns det kul att bli en del av ett större team, där vi får mera kraft och möjlighet till samverkan över teknikgränserna. Umiamodellen känns som ett bra koncept, säger Rikard Sköld, arbetande ägare på Gladsax ventilation som blir projekt- och serviceledare för ventilationsavdelningen.

Umiamodellen innebär att man arbetar tekniköverskridande med rör, fläkt, el, energi, kyla, digitalteknik och automation/reglerteknik. Verksamheten är uppdelad i tre sektorer: entreprenad, service och automation. Umia Ystad har även en filial i Simrishamn.

Publicerad 1 september 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.