MUSIK | 6 okt 2017

Tvättställ för gitarrfantaster

Tvättställ för gitarrfantaster
En äkta Gibson har använts till gjutformen till det här tvättstället. Foto: Sarah Jane Sanders

Företaget Infistone Concrete & Design backade inte för utmaningen att formge och tillverka ett tvättställ med musiktema. Tvättstället, som väger cirka 200 kilo, har en ho formad som en gitarr och blandaren är gjord av en mikrofon.

– Jag hade sett några andra gitarrtvättställ, men de var inte i skala 1:1 och silen såg inte ut att höra till själva gitarren. Jag tog det ett steg längre genom att utforma silen som en del av själva gitarren, berättar Jonathan Seaman på Infistone Concrete & Design.

Det tog några månader att hitta en mikrofon som fungerade, ett stativ till den och att bygga om den till en tappvattenarmatur.

Han hade en skadad Gibsongitarr liggande, den använde han för att göra formen till gjutningen. Tappvattenarmaturen var svårare att lösa, där fick han ta hjälp av sina Facebookvänner.

– Jag fick förslaget att göra en mikrofonblandare. Det tog några månader att hitta en mikrofon som fungerade, ett stativ till den och att bygga om den till en tappvattenarmatur, säger Jonathan Seaman.

Infistone Conrete & Design ligger i Lexington, Kentucky, i USA och har specialiserat sig på köks- och badrumsinredningar i betong.

Ingar Lindholm

Publicerad 6 oktober 2017

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.