RENOVERING | 11 sep 2019

Två Instalcobolag får uppdrag i Solna strand

Instalcobolagen VVS Kraft och VVS-Metoder har fått uppdrag att delta i ombyggnationen av kvarteret Nöten 5 i Solna strand i Stockholm. Uppdraget gäller renovering av 35 000 kvadratmeter kontorsyta.

VVS Krafts och VVS-Metoders uppdrag gäller utförandeentreprenad åt Zengun där Vasakronan är beställare. Det gemensamma ordervärdet uppgår till cirka 40 miljoner.

Kv Nöten 5 är en kontorsfastighet byggd 1986 som nu byggs om och moderniseras. Arbetet gäller tre tidigare huskroppar som ska renoveras och bindas samman med en länkbyggnad i glas. Mellan husen mot vattnet byggs en modern gemensamhetsyta. Ambitionen är att fastigheten ska miljöcertifieras enligt LEED Guld.

– Det här är totalrenovering av flera byggnader tillsammans med en nybyggnad där vi ska göra omfattande rörarbeten i husen. Arbetet utför vi tillsammans med vårt systerbolag VVS-Metoder. Vi ser fram emot uppdraget åt Zengun och Vasakronan, säger Ola Klockarås, vd på VVS Kraft.

Instalco har flera projekt, både pågående och tidigare, i Solna strand där området genomgår en modernisering från tidigare industriområde till modernt kontors- och företagsområde.

Publicerad 11 september 2019

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.