Ägarbyte | 26 sep 2023

Tubman får ny majoritetsägare

Tubman förser den nordiska marknaden med nisch- och specialprodukter inom VA och VVS. Bolaget har nu sålt 75 procent av aktierna till Ernströmgruppen

Tubman får ny majoritetsägare
Tubman har sålt 75 procent av aktierna till Ernströmgruppen. Foto: Tubman

Tubman, som är ett familjeföretag i andra generationen, är baserat i Stockholm med försäljning i hela Norden. Företaget omsatte 163 miljoner under 2022 och är en ledande distributör av segjärnsrörsystem till den svenska VA-marknaden samt är marknadsledare i Sverige och Norge inom VVS-packningar och flottörventiler.

– Tubman passar väl in i vårt strategiska fokus på det fortsatta byggandet av Water & Energy som ett självständigt och hållbart affärsområde. Förvärvet innebär ett ytterligare steg i affärsområdets erbjudande inom VVS men adderar även en ny dimension till affärsområdet avseende VA, en strategiskt viktig breddning inom ett område där vi länge sett potential på marknaden, säger Kjell Bernt Kalland, affärsområdeschef Water & Energy på Ernströmgruppen.

– Vi är glada över att ingå i Ernströmgruppen och ser fram emot att ta del av de fördelar en större koncern kan ge, inte minst vad gäller nätverk av entreprenörer inom vår bransch vilket vi tror kommer hjälpa oss att utveckla Tubman vidare. Som säljare av ett familjeföretag känns det också fint att Ernströmgruppen tar över som ny majoritetsägare, en familjeägd långsiktig ägare som delar våra grundvärderingar inom företagande och hållbarhet, säger Elinor Stenberg, vd och delägare av Tubman AB.

Källa: Tubman

Publicerad 26 september 2023

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.