Ägarbyte | 26 sep 2023

Tubman får ny majoritetsägare

Tubman förser den nordiska marknaden med nisch- och specialprodukter inom VA och VVS. Bolaget har nu sålt 75 procent av aktierna till Ernströmgruppen

Tubman får ny majoritetsägare
Tubman har sålt 75 procent av aktierna till Ernströmgruppen. Foto: Tubman

Tubman, som är ett familjeföretag i andra generationen, är baserat i Stockholm med försäljning i hela Norden. Företaget omsatte 163 miljoner under 2022 och är en ledande distributör av segjärnsrörsystem till den svenska VA-marknaden samt är marknadsledare i Sverige och Norge inom VVS-packningar och flottörventiler.

– Tubman passar väl in i vårt strategiska fokus på det fortsatta byggandet av Water & Energy som ett självständigt och hållbart affärsområde. Förvärvet innebär ett ytterligare steg i affärsområdets erbjudande inom VVS men adderar även en ny dimension till affärsområdet avseende VA, en strategiskt viktig breddning inom ett område där vi länge sett potential på marknaden, säger Kjell Bernt Kalland, affärsområdeschef Water & Energy på Ernströmgruppen.

– Vi är glada över att ingå i Ernströmgruppen och ser fram emot att ta del av de fördelar en större koncern kan ge, inte minst vad gäller nätverk av entreprenörer inom vår bransch vilket vi tror kommer hjälpa oss att utveckla Tubman vidare. Som säljare av ett familjeföretag känns det också fint att Ernströmgruppen tar över som ny majoritetsägare, en familjeägd långsiktig ägare som delar våra grundvärderingar inom företagande och hållbarhet, säger Elinor Stenberg, vd och delägare av Tubman AB.

Källa: Tubman

Publicerad 26 september 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.