Tretton företag i Västra Götaland får tre miljoner i stöd för forskning och utveckling

Solskydd som sparar energi, intelligenta ljussystem som ger bättre grödor och  nyutvecklad ventilation med värmeåtervinning är några av de 13 projekt som fått finansiering från Västra Götalandsregionens forskningsprogram ”FoU-kortet”.

FoU-kortet finansierar de olika projekten med drygt tre miljoner kronor, den sammanlagda projektkostnaden för de godkända projekten är över sju miljoner.

Genom FoU-kortet finansierar Västra Götalandsregionen forskning och utvecklingsinsatser för små och medelstora företag. Sammanlagt ska tio miljoner kronor delas ut genom FoU-kortet under 2009-2010. Syftet är att stärka små och medelstora företags möjligheter att konkurrera på globala marknader, att förbättra den ömsesidiga kunskapsöverföringen mellan företag, akademi och forskningsinstitut och att skapa nya arbetstillfällen.

Källa: Västra Götalandsregionen

Publicerad 18 december 2009

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.