Trådlöst och akustik

Av alla de seminarier jag besökt är det två som utmärker sig. Det allra första, om trådlös kommunikation, hör till dem.

Tre talare, som alla arbetade för företag som säljer trådlös teknik för byggnadsautomation, berättade om när man kan tjäna på att välja trådlöst. Summan av kardemumman är det beror på hur höga timtaxor de lokala elektrikerna tar. Några andra faktorer spelade också in (mer om det i EoM), men på det hela taget är trådlöst framtiden, menade de tre. Inte så överraskande.

Det andra seminariet som sticker ut var dagens dragning om akustik på sjukhus, med fokus på buller och vibrationer. Fyra väl genomarbetade föredrag med massor av fakta och erfarenhet inbakat. Det enda lilla klagomålet är att moderatorn blev så fascinerad av den sista talaren att hon alldeles glömde tiden. Lätt försenade, och något utmattade av alla fakta, ramlade vi till slut ut i korridoren för att jaga vidare mot nya mål

Publicerad 27 januari 2009

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.