Solcellsvägg | 6 okt

Tennishall kläs med solceller

Piteå Näringsfastigheter har nyligen investerat i 88 stycken fasadmonterade solcellspaneler till stadens tennishall. Montagesystemen och panelerna som valts är standard för tak, men fungerar i det här fallet lika bra monterade på vägg.

Tennishall kläs med solceller
Marcus Edlund, driftchef, Piteå Näringsfastigheter, Martin Carlsson, företagsrådgivare PiteEnergi vid tennishallens solcellsvägg. Foto: PiteEnergi

– Den uppenbara fördelen med fasadmonterade paneler är att de inte blir täckta med snö och därför kan producera där en takmonterad panel hade varit snötäckt. Men montage på till exempel ett brantlutande tak ger i regel en högre produktion, säger Martin Carlsson, företagsrådgivare Pite Energi.

Pite Energi har funnits med hela vägen i processen, stöttat med kompetens och hjälpt till att utforma slutresultatet.

– Det känns tryggt att PiteEnergi har mycket erfarenhet av solceller och vi har haft tät dialog sedan start. Vi hoppas att solcellernas nära placering till Timmerleden ska inspirera fler fastighetsägare till energieffektiva lösningar, säger Marcus Edlund, driftchef på Piteå Näringsfastigheter.

Efterfrågan på solceller har ökat de senaste åren. Olika kundkontakter och genomförda arbeten har gett PiteEnergi goda erfarenheter.
– Vi ser en ökad efterfrågan på solenergi både bland villakunder och företag, vilket känns väldigt positivt. Fler vill producera sin egen el och bidra till framtidens hållbara energisystem, säger Martin Carlsson.

Källa: Pite Energi

Publicerad 6 oktober 2023

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.