Solcellsvägg | 6 okt 2023

Tennishall kläs med solceller

Piteå Näringsfastigheter har nyligen investerat i 88 stycken fasadmonterade solcellspaneler till stadens tennishall. Montagesystemen och panelerna som valts är standard för tak, men fungerar i det här fallet lika bra monterade på vägg.

Tennishall kläs med solceller
Marcus Edlund, driftchef, Piteå Näringsfastigheter, Martin Carlsson, företagsrådgivare PiteEnergi vid tennishallens solcellsvägg. Foto: PiteEnergi

– Den uppenbara fördelen med fasadmonterade paneler är att de inte blir täckta med snö och därför kan producera där en takmonterad panel hade varit snötäckt. Men montage på till exempel ett brantlutande tak ger i regel en högre produktion, säger Martin Carlsson, företagsrådgivare Pite Energi.

Pite Energi har funnits med hela vägen i processen, stöttat med kompetens och hjälpt till att utforma slutresultatet.

– Det känns tryggt att PiteEnergi har mycket erfarenhet av solceller och vi har haft tät dialog sedan start. Vi hoppas att solcellernas nära placering till Timmerleden ska inspirera fler fastighetsägare till energieffektiva lösningar, säger Marcus Edlund, driftchef på Piteå Näringsfastigheter.

Efterfrågan på solceller har ökat de senaste åren. Olika kundkontakter och genomförda arbeten har gett PiteEnergi goda erfarenheter.
– Vi ser en ökad efterfrågan på solenergi både bland villakunder och företag, vilket känns väldigt positivt. Fler vill producera sin egen el och bidra till framtidens hållbara energisystem, säger Martin Carlsson.

Källa: Pite Energi

Publicerad 6 oktober 2023

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.