Energi | 23 apr

Takrenoveringen gjorde Brf Löten mer hållbar

När det var dags att renovera taken valde Brf Löten i Sundbyberg att löpa linan ut och även installera solceller och IMD-el. Nu har föreningen producerat 30 000 kilowattimmar på ett år.

Takrenoveringen gjorde Brf Löten mer hållbar
Dags att se över taken – vad väljer man? Bara ersätta det gamla tegeltaket eller ta ett steg mot en mer hållbar framtid genom att även installera solceller och IMD-el? Brf Löten i Sundbyberg valde det senare. Dags att se över taken – vad väljer man? Bara ersätta det gamla tegeltaket eller ta ett steg mot en mer hållbar framtid genom att även installera solceller och IMD-el? Brf Löten i Sundbyberg valde det senare. Foto: Fastighetsägarna Service

Genom att kombinera renovering och installation av solceller och IMD-el har Brf Löten visat vägen för hur fastigheter kan förnyas med en hållbar och lönsam strategi för framtiden.

Med både IMD och solceller minskas behovet att sälja en stor del av den producerade elen till nätet för att sedan köpa tillbaka den. I stället används elen direkt av fastigheten och dess boende. IMD är inte bara fördelaktigt för föreningen eller fastighetsägaren, utan också för de boende som generellt sparar ungefär 1 000–1 500 kronor per år på sin elräkning.

– Vi strävar efter att vara en förening som inte bara värnar om vår fastighet utan också om vår miljö. Genom att bli grönstämplade stärker vi inte bara vårt marknadsvärde utan också vår stolthet i att vara hållbara, säger Mia Hultman, ordförande i Brf Löten.

Genom ett samarbete med Fastighetsägarna Service har föreningen nu lyckats producera 30 000 kilowattimmar per år, vilket inte bara gynnar miljön utan dessutom föreningens ekonomi på lång sikt.

Källa: Fastighetsägarna Service

Publicerad 23 april 2024

På nytt jobb

Fredrik Aspe partner på Ebab, har axlat rollen som  vd för Ebab i Stockholm.
Pär Snickar har utsetts till nyckelkundsansvarig för Ouman AB, Göteborg. Han kommer från Regin.
Peter Nöjd har anställts som teknisk säljare på Voltair AB:s Stockholmskontor. Han kommer från Bevent Rasch.
Christian Björkman har utnämnts till försäljningschef för Hansgrohe AB. Han var tidigare projektledare på företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.