TAC får prestigeorder i nya Sollentuna Centrum

TAC Svenska AB har fått i uppdrag att projektera och installera utrustning för fastighetsautomation i den nya miljardsatsningen Sollentuna Centrum.

 

Uppdraget av NCC Construction och centrumutvecklaren Steen & Ström omfattar framför allt styr- och reglerutrustning för ventilation, värme och belysning.Sollentuna Centrum renoveras och byggs för närvarande ut kraftigt och ska vintern 2009 bli ett av landets största och modernaste köpcentrum med ungefär 130 butiker, vilket är nära en fördubbling av dagens antal butiker. – Uppdraget ställer ovanligt höga krav på bra komfort i innemiljön och effektiv energianvändning. Sollentuna Centrum vill erbjuda en sofistikerad shoppingmiljö och där spelar behaglig ventilation, värme och belysning en viktig roll. Anpassningar av tidigare utrustning och nya installationer kommer att ske under drift i det befintliga centrumet vilket även det ställer speciella krav, säger Thomas Enström, affärsområdeschef vid TAC.   Det nya köpcentrumet utvecklas för att ge en ”inspirerande, lustfylld och lugnande miljö” med stor bredd på butiksutbudet. – Nya Sollentuna Centrum kommer att erbjuda allt ifrån stormarknaden ICA Kvantum till mindre delikatessbutiker i ett saluhallsliknande koncept, caféer och restauranger, liksom high-end butiker inom bland annat heminredning, mode, teknik, musik och böcker, säger Johnny Ström, regionchef vid Steen & Ström Sweden. – Vi har stort förtroende för TAC som leverantör. De har ett gott anseende på marknaden och lämnade det anbud som bäst motsvarade våra krav på pris och kvalitet, säger Harald Stjernström, platschef för NCC Construction. Totalt omfattar projektet cirka 100 000 kvadratmeter varav 15 000 kvadratmeter nybyggd butiksyta och cirka 30 000 kvadratmeter ombyggnad i det befintliga centret. Sollentuna Centrum ägs av den skandinaviska köpcentrumutvecklaren Steen & Ström som totalt äger nio köpcentrum i Sverige.  Källa: TAC

Publicerad 15 maj 2008

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.