STAMBYTE | 27 feb

Täbys stora stambyte

Fram till våren 2027 ska totalt 730 badrum hos Brf Viggbygärdet i Täby få nya stammar. Lägenhetsinnehavarna kommer att bo kvar under hela renoveringen.

Täbys stora stambyte
730 badrum hos BRF Viggbygärdet i Täby får nya stammar. Arbetet utförs av Byggmästargruppen Stockholm. Foto: Byggmästargruppen

Fram till våren 2027 ska totalt 730 badrum hos Brf Viggbygärdet i Täby få nya stammar.

I Täby ligger fem fastigheter som ägs av bostadsrättsföreningen Viggbygärdet. De uppfördes under åren 1967 till 1969 och har som så många andra bostadshus i sin årskull kommit till en punkt där både vatten- och avloppsstammar tjänat ut.

– Vi ser många 60-talsfastigheter i Stockholm som har kommit till den här punkten. Det har blivit lite av en specialitet för oss att renovera dem, berättar Niclas Henriksson, arbetschef på Byggmästargruppen.

Med 513 lägenheter, varav många har dubbla badrum, är det ett massivt projekt som ska igångsättas. Dessutom kommer lägenhetsinnehavarna att bo kvar under hela renoveringen.

– Det är sammanlagt 730 badrum, ett riktigt stort projekt som kräver noggrann planering. Här kommer vi dessutom att ha de boende att ta hänsyn till vilket kräver extra omsorg från vår sida, fortsätter Niclas Henriksson.

Utöver stambytet ska badrummen få nytt porslin, belysningsarmaturer och radiatorer, nya tät- och ytskikt samt uppdaterade elnät. I köken renoveras stammarna och kökssnickerierna anpassas. Spillvattenledningarna byts också i alla byggnader.

Källa: Byggmästargruppen

Publicerad 27 februari 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.