Systemair stärker närvaron i USA

Systemair har den 13 maj 2008 förvärvat tillgångarna i Emerson Ventilation Products från det ameri­kanska företaget Emerson. Ett anrikt företag som har tillverkat fläktar sedan 1890-talet och är beläget i Lenexa, Kansas. Verksamheten består av produktion av fläktar och ventila­tions­material och omsätter ca 10 miljoner dollar.

Produktionsbolaget kommer att heta Systemair Manufacturing medan försäljningen kommer att integreras med Systemairs nuvarande verksamhet i Nordamerika som bedrivs under namnet Fantech och som idag framför allt vänder sig till bostadsmark­naden.

– I och med förvärvet får vi en bas för fortsatta satsningar på att bygga upp ett produktprogram  för den kommersiella marknaden även i Nordamerika, säger Gerald Engström, koncernchef Systemair.

Källa: Systemair

Publicerad 13 maj 2008

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.