Systemair slutför förvärv av Climaproduct

Systemair har slutfört förvärvet av det italienska ventilationsbolaget Climaproduct i enlighet med tidigare intentionsavtal från augusti 2007. Climaproduct har en årsomsättning på ca 10,7 miljoner euro (100 Mkr) och rörelseresultat på 1,1miljoner euro (10 Mkr).

Climaproduct startade för 20 år sedan och har ca 40 anställda. Huvudkontoret ligger i Milano och en mindre produktionsanläggning i Padova. Företaget som har varit distri¬butör för Systemair sedan 1992, levererar även ventilations¬produkter från andra tillverkare än Systemair.

– Våra produkter utgör idag endast en mindre del av Climaproducts försäljning. Förvärvet är ett led i vår europasatsning och innebär att vi får en plattform även i Italien. Vi ser goda förutsätt¬ningar för en ökad försäljning av Systemairs hela produktprogram, säger Gerald Engström, koncernchef för Systemair.

Systemair tar över företaget från den 1 januari i år och kommer att ändra namnet till Systemair Climaproduct.

Källa: Systemair

Publicerad 3 februari 2008

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.