Systemair slutför förvärv av Climaproduct

Systemair har slutfört förvärvet av det italienska ventilationsbolaget Climaproduct i enlighet med tidigare intentionsavtal från augusti 2007. Climaproduct har en årsomsättning på ca 10,7 miljoner euro (100 Mkr) och rörelseresultat på 1,1miljoner euro (10 Mkr).

Climaproduct startade för 20 år sedan och har ca 40 anställda. Huvudkontoret ligger i Milano och en mindre produktionsanläggning i Padova. Företaget som har varit distri¬butör för Systemair sedan 1992, levererar även ventilations¬produkter från andra tillverkare än Systemair.

– Våra produkter utgör idag endast en mindre del av Climaproducts försäljning. Förvärvet är ett led i vår europasatsning och innebär att vi får en plattform även i Italien. Vi ser goda förutsätt¬ningar för en ökad försäljning av Systemairs hela produktprogram, säger Gerald Engström, koncernchef för Systemair.

Systemair tar över företaget från den 1 januari i år och kommer att ändra namnet till Systemair Climaproduct.

Källa: Systemair

Publicerad 3 februari 2008

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.