SYSTEMAIRKÖP | 2 feb 2021

Systemair förvärvar Servicebolaget

I januari 2021 förvärvade Systemair Servicebolaget med huvudkontor i Hudiksvall. Servicebolaget är Systemair Sveriges servicepartner för installation och service av bostadsaggregat. Servicebolaget säljer även filter och reservdelar på den svenska marknaden främst för Systemairs produkter.

– Vi ser mycket goda möjligheter att utöka samarbetet med Servicebolaget och därmed bygga upp en starkare organisation inom eftermarknad, säger Sofia Rask, VD på Systemair Sverige AB.

Robert Johansson, försäljningschef på Systemair Sverige AB fortsätter:

– Tillsammans med Servicebolaget kan vi nu erbjuda våra ventilationsinstallatörer servicetjänster som t.ex. intransporter av stora modulaggregat, injusteringar av VAV-anläggningar, start-ups.

Servicebolaget har fem anställda vid huvudkontoret i Hudiksvall, fyra franchisetagare samt 22 servicepartners som utför service över hela Sverige. Tidigare ägaren och VD Åke Ekblom lämnar i och med förvärvet över VD-rollen till Sofia Ekblom Nordh. Åke blir kvar inom bolaget i en rådgivande roll.

– Vi ser fram emot att vidareutveckla Servicebolaget tillsammans med Systemair, säger Sofia Ekblom, VD på Servicebolaget.

Publicerad 2 februari 2021

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.