SYSTEMAIRKÖP | 2 feb 2021

Systemair förvärvar Servicebolaget

I januari 2021 förvärvade Systemair Servicebolaget med huvudkontor i Hudiksvall. Servicebolaget är Systemair Sveriges servicepartner för installation och service av bostadsaggregat. Servicebolaget säljer även filter och reservdelar på den svenska marknaden främst för Systemairs produkter.

– Vi ser mycket goda möjligheter att utöka samarbetet med Servicebolaget och därmed bygga upp en starkare organisation inom eftermarknad, säger Sofia Rask, VD på Systemair Sverige AB.

Robert Johansson, försäljningschef på Systemair Sverige AB fortsätter:

– Tillsammans med Servicebolaget kan vi nu erbjuda våra ventilationsinstallatörer servicetjänster som t.ex. intransporter av stora modulaggregat, injusteringar av VAV-anläggningar, start-ups.

Servicebolaget har fem anställda vid huvudkontoret i Hudiksvall, fyra franchisetagare samt 22 servicepartners som utför service över hela Sverige. Tidigare ägaren och VD Åke Ekblom lämnar i och med förvärvet över VD-rollen till Sofia Ekblom Nordh. Åke blir kvar inom bolaget i en rådgivande roll.

– Vi ser fram emot att vidareutveckla Servicebolaget tillsammans med Systemair, säger Sofia Ekblom, VD på Servicebolaget.

Publicerad 2 februari 2021

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.